Benodigdheden
700 g rijpe caramboles
5 rijpe passievruchten
800 g gries of kristalsuiker
500 g (5 dL)sap appelsap ( basis voor gelei)
sap van 1 citroen
Bereiding
Was de caramboles en droog ze af,. Met de robot in
fijne schijfjes snijden, dan een ¼ ervan ij brunoise versnijden ( heel kleine
stukjes)
De passievruchten in twee snijden.
Breng het appelsap over in de confituurkookpot voeg de
suiker en citroensap aan toevoegen laat al
roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
voeg de schijfjes en brunoise van decaramboles er aan
toe Tijdens het koken regelmatig met de houten lepel op het linnen zakje
drukken om de aroma van de munt vrij te geven.
Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min
doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire