jeudi 28 novembre 2013

Confituur van kastanjes en walnoten


Benodigdheden
1 kg kastanjes, of 700g gepelde kastanjes
300 g grof gemalen walnoten per kg puree
800 g gries of kristalsuiker per kg gekookte puree
1 L water of meer
2 dL water voor het oplossen van de suiker per kg puree

Bereiding
Pel de kastanjes (zie tips) ze grof hakken, hierdoor verkort de kooktijd
Breng de gepelde kastanjes over in een kookpot, ze volledig onder water dompellen , eventueel water toevoegen, zachtjes laten koken tot U ze kunt pletten, ( ongeveer 20 min)  tijdens het koken eventueel water aan toe voegen, regelmatig roeren.
Breng de kastanjes met het kookvocht over in de passe-vite ( middelmatige zeef) en pureren.
Giet 2 dl water ( of meer volgens de hoeveelheid suiker) in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, laat op een klein vuurtje sudderen tot de suiker is opgelost. De puree aan toevoegen, voorzichtig mengen.
Min of meer dit volgens de hoeveelheid vocht 15 min op een hoog vuur aan de kook houden, voorturend roeren. Op het einde van de kooktijd de gemalen noten aan toevoegen, nog eens vlug laten doorkoken.
Normaal vormt er zich geen schuim, de gewenste dikte nagaan.


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire