1.500 kg kastanjes
800 g gries of kristalsuiker per kg puree
De zaadjes van een ½ vanillepeul per kg puree
1.5 L water of meer voor het koken van de kastanjes
2 dL water voor het oplossen van de suiker per kg
puree
Bereiding
Pel de kastanjes (zie tips) ze grof hakken, hierdoor
verkort de kooktijd
Breng de gepelde kastanjes over in een kookpot, ze
volledig onder water dompellen , eventueel water toevoegen, zachtjes laten
koken tot U ze kunt pletten, tijdens het koken eventueel water aan toe voegen.
Breng de kastanjes en het kookvocht over in de
passe-vite ( middelmatige zeef) en pureren.
Bereken de hoeveelheid suiker, water en vanille
volgens het gewicht van de puree.
Giet 2 dl water in de confituurkookpot, voeg er de
suiker aan toe, laat op een klein vuurtje sudderen tot de suiker is opgelost.
De puree en de vanillezaadjes aan toevoegen, voorzichtig mengen.
15 min op een hoog vuur aan de kook
houden, voorturend roeren.
Normaal moet er niet afgeschuimd
worden, de gewenste dikte nagaan.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire