jeudi 21 novembre 2013

Confituur van kastanjes en bruine suiker


Benodigdheden
1,300 kg kastanjes, of 1 kg gepelde kastanjes
200 g gries of kristalsuiker
600 g bruine suiker
1 L water of meer

Bereiding
Was de kastanjes in water, laat ze uitdruipen of droog ze af.
Ze lichtjes tot op het vlies tegen het vruchtvlees aan met de punt van een mes inkerven.
Leg er een klein aantal naast elkaar op een schotel micro golf bestendig. De micro golf korte tijd op volle temperatuur zetten.
Pel de kastanjes zo vlug mogelijk, eenmaal het vlies binnenin koud geworden wordt het pellen moeilijk.
Breng de gepelde kastanjes over in een kookpot, ze volledig onder water dompellen ( eventueel water toevoegen), zachtjes laten koken tot U ze kunt pletten, tijdens het koken eventueel water aan toe voegen.
Breng de kastanjes en het kookvocht over in de passe-vite ( fijne zeef) en pureren.
Giet 2 dL water in de confituurkookpot, voeg er de suikers aan toe, laat op een klein vuurtje sudderen tot de suikers zijn opgelost. De puree aan toevoegen, voorzichtig mengen.
6 min op een hoog vuur aan de kook houden, voorturend roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.

In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire