Benodigdheden
1,300 kg kastanjes, of 1 kg gepelde kastanjes
200 g gries of kristalsuiker
600 g bruine suiker
1 L water of meer
Bereiding
Was de kastanjes in water, laat ze uitdruipen of droog
ze af.
Ze lichtjes tot op het vlies tegen het vruchtvlees aan
met de punt van een mes inkerven.
Leg er een klein aantal naast elkaar op een schotel
micro golf bestendig. De micro golf korte tijd op volle temperatuur zetten.
Pel de kastanjes zo vlug mogelijk, eenmaal het vlies
binnenin koud geworden wordt het pellen moeilijk.
Breng de gepelde kastanjes over in een kookpot, ze
volledig onder water dompellen ( eventueel water toevoegen), zachtjes laten
koken tot U ze kunt pletten, tijdens het koken eventueel water aan toe voegen.
Breng de kastanjes en het kookvocht over in de passe-vite
( fijne zeef) en pureren.
Giet 2 dL water in de confituurkookpot, voeg er de
suikers aan toe, laat op een klein vuurtje sudderen tot de suikers zijn
opgelost. De puree aan toevoegen, voorzichtig mengen.
6 min op een hoog vuur aan de kook
houden, voorturend roeren.
Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire