Ik was bij
Françoise en Régis om foto’s van hun kweeboom te nemen. Op het onverwachts
genoot ik bij hen van een lekkere kweepasta. Ik ben thuisgekomen met een mandje
kweeperen en het recept van de buurvrouw Nicole op zak. Dit recept wil ik met
jullie delen, op deze basis kan men er ook specerijen aan toevoegen.
Benodigheden
1 kg keeperen of kweeappels
1 appel
800g griessuiker
1/2 glas water, (1 dl)
Bereiding
Verwijder met een handdoek de donslaag van de kweeën.
Was de appel en de kweeën, droog ze af. Vierendeel de kweeën en de appel,
ontdoe ze van hun steeltjes, kroontjes, en pitten deze stopt men in een
neteldoekzakje.Breng de partjes vruchten over in de “snelkookpan” voeg er de
suiker en water aan toe, alles heel goed mengen, het neteldoekje er aan
toevoegen. Sluit de snelkookpan, vanaf het ogenblik dat het ventiel begint te
sissen 7 min laten koken De snelkookpan pas openen als alle druk weg is (geen
stoom meer te zien) Het is normaal dat er zich veel vocht heeft gevormd. Het
netelzakje verwijderen.
De gekookte
massa in de passe vite doen, grove zeef, eventueel daarna fijne zeef.
Daarna de pasta in een lichtjes ingevette rechthoekige of vierkante schaal met boord
overbrengen, gelijkmatig uitstrijken, laten uitdrogen op kamertemperatuur.
Daarna in blokjes versnijden, eventueel in kristalsuiker wentelen en in een
afgesloten metalen doos opbergen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire