mercredi 4 décembre 2013

Chutney van dadels en uien


Benodigdheden
600 g uien of 500 g gepelde uien
400 g gedroogde en ontpitte dadels
250 g gries of kristal suiker
10 g voorgekookte zeste van sinasappel
2 piment oiseau (heel kleine pepertjes)
30 g geraspte gember
2 g gemberpoeder
3 g zout
1 g (1 mespuntje) kaneelpoeder
2 teentjes knoflook
35 cL balsamico azijn
Sap van 2 sinaasappels

Bereiding
De dadels 5 min stomen, daarna vierendelen.
De uien pellen, met de robot fijn snijden  en 10 min stomen. de gember schillen. 
De knoflook pellen, de kiem verwijderen, daarna snijden met de knoflookpers.
Breng de uien over in een kookpan, ,geen koperen pan gebruiken.Voeg er de suiker aan toe, meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er alle andere ingrediënten aan toe. Breng Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het vocht in te koken tot jamdikte, dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen 

Dien op met een tajine van lamsvlees, of een vegetarische schotel van couscous, amandelen en wortelen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire