Benodigheden
1 kg keeperen of kweeappels
100 g gekonfijte zeste van sinaasappel
800 g griessuiker
1/2 glas water, (1 dL)
Bereiding
Verwijder met een handdoek de donslaag van de kweeën. Was de kweeën,
droog ze af. Vierendeel de kweeën, ontdoe ze van hun steeltjes, kroontjes, en
pitten deze stopt men in een neteldoekje.Breng de partjes vruchten over in de
“snelkookpan” voeg er de suiker en water aan toe, alles heel goed mengen, het
neteldoekje er aan toevoegen. Sluit de snelkookpan, vanaf het ogenblik dat het
ventiel begint te sissen 7 min laten koken. De zeste van sinaasappels in kleine
blokjes versnijden, aan de kant houden. De snelkookpan pas openen als alle druk
weg is (geen stoom meer te zien) Het is normaal dat er zich veel vocht heeft
gevormd. Het netelzakje verwijderen. De gekookte massa, in de passe vite doen,
grove zeef, eventueel daarna fijne zeef. De pasta in een slakom overbrengen,
voeg er de versneden zeste van sinaasappels aan toe, voorzichtig door de pasta
mengen. Daarna de pasta met zeste in een lichtjes ingevette rechthoekige of
vierkante schaal met boord overbrengen, gelijkmatig uitstrijken, laten
uitdrogen op kamertemperatuur. Daarna in blokjes versnijden, eventueel in
kristalsuiker wentelen en in een afgesloten metalen doos opbergen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire