Benodigdheden
1.300 kg onbespoten sinaasappels of 1 kg vruchtvlees
De voorgekookte fijngesneden “zeste”schil van 1 sinaasappel
50 g grof gehakte licht geroosterde amandelen
50 g pijnboompitten
800 g gries of kristalsuiker
1 g (mespunt) kaneelpoeder
2 steranijs
5 kruidnagelen
7 geplette zaadjes van koriander, lichtjes roosteren
Sap van 2 citroenen
4 g agar-agar
Bereiding
Schil de sinaasappels met een dunschiller, de schil in fijne “zeste”
versnijden en voorkoken (zie tips)
Breng de amandelen over in kokend water, laat eventjes zachtjes
doorkoken tot het vlies zwelt, neem ze uit het kokend water, breng ze over in
een handdoek en wrijf krachtig over de amandelen, om het vlies te verwijderen,
de amandelen lichtjes roosteren.
De witte dikke huid van de sinaasappelen verwijderen, de vruchten in
twee snijden, ontpitten en met de robot in fijne plakjes versnijden.,breng deze over in de
confituurkookpot, voeg er de suiker, de zeste ,
specerijen en het sap van de citroenen aan toe, voorzichtig mengen. Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om
de suiker op te lossen.
.Gedurende 6 min. op een hoog vuur aan de kook houden,
regelmatig roeren. Voeg de amandelen en pijnboompitten aan toe, regelmatig
roeren. nog 1 min aan de kook brengen.
Op het
einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, laat terug 2 min
doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire