dimanche 1 décembre 2013

Gelei van kweeperen en specerijën


Benodigdheden
1 l sap voor kweeperengelei (zie basis recept)
800 g gries of kristalsuiker
6  geplette jamaikaanse peperbolletjes
1 grof geplette kleine kaneelstok
Gefilterd sap van 1 citroen

Bereiding
Giet het gefilterde sap van kweepeer in de confituurkookpot, voeg er de suiker en  sap van  1 citroen aan toe .
Laat zachtjes sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg de specerijen in een mousselinezakje aan het kweeperensap toe. Breng gedurende 5 min aan de kook op een hoog vuur. Regelmatig roeren. Druk met de houten lepel tijdens het koken regelmatig op het zakje om de smaken van de specerijen los te maken.
Verwijder vooraleer af te schuimen het linnen zakje uit de gelei .
Op het einde van de kook afschuimen, de gewenste kookdikte nazien.


De gelei in potten overbrengen.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire