Benodigdheden
1 l sap voor kweeperengelei (zie basis recept)
800 g gries of kristalsuiker
6 geplette jamaikaanse
peperbolletjes
1 grof geplette kleine kaneelstok
Gefilterd sap van 1 citroen
Bereiding
Giet het gefilterde sap van kweepeer in de confituurkookpot, voeg er de
suiker en sap van 1 citroen aan toe .
Laat zachtjes sudderen
om de suiker op te lossen.
Voeg de specerijen in
een mousselinezakje aan het kweeperensap toe. Breng gedurende 5 min aan de kook
op een hoog vuur. Regelmatig roeren. Druk met de houten lepel tijdens het koken
regelmatig op het zakje om de smaken van de specerijen los te maken.
Verwijder vooraleer af
te schuimen het linnen zakje uit de gelei .
Op het einde van de kook
afschuimen, de gewenste kookdikte nazien.
De gelei in potten
overbrengen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire