Benodigdheden
1.200 kg rijpe mango’s of 1 kg vruchtvlees
250 g gries of kristalsuiker
30 g brunoise (heel klein versneden) van gember of geraspt
1 piment d’oiseau dit zijn héél kleine rode pepertjes9 kruidnagelen
9 kruidnagelen
10 zwarte peperbolle grof gemalen
35 cL honingazijn
sap van 1 citroen
Bereiding
Schil de mango’s, verwijder pitten, het vruchtvlees Versnijd het
vruchtvlees in “macédoine” (blokjes van 1cm/1cm)
Breng de macédoine en alle ingrediënten over in een kookpot. Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te
lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het
vocht in te koken tot jamdikte,
dit is ongeveer 20 min, regelmatig
roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en
laat afkoelen
Dien op met in de oven gebakken kip
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire