mardi 14 octobre 2014

Chutney van rode paprika



Benodigdheden
1,200 kg rijpe rode paprika’s of 1 kg vruchtvlees
5 teentjes knoflook
1 grote ui
250 g bruine suiker
2 g verpulverde piment d’Espelette
2 g zout van Guérande
35 cL balsamic azijn
1 soepplepel olijfolie

Bereiding
Was de paprika’s, droog ze af, schik ze onder de grill voor hun dunne vlies gemakkelijk te verwijderen. Na het verwijderen van het vlies de paprika’s in twee snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees, in “macédoine” snijden» (blokjes van 1cm/1cm). De ui pellen, in halveren en in dunne plakjes snijden, pel de teentjes knoflook en ontdoe deze van de kiem, de teentjes tot “brunoise” snijden of maak gebruik van de knoflookpers.
Giet de olie in een wijde kookpan, voeg er de plakjes ui aan toe, laat ze zachtjes sudderen tot ze glazig zijn zonder te kleuren. Voeg er de knoflook en de suiker aan toe, dit alles op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng de macédoine en alle andere ingrediënten over in de kookpot.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het vocht in te koken tot jamdikte, dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen

Dien op met een in de oven gebakken kip.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire