Benodigdheden
1,200 kg rijpe rode paprika’s of 1 kg vruchtvlees
5 teentjes knoflook
1 grote ui
250 g bruine suiker
2 g verpulverde piment d’Espelette
2 g zout van Guérande
35 cL balsamic azijn
1 soepplepel olijfolie
Bereiding
Was de paprika’s, droog ze af, schik ze onder de grill voor hun dunne
vlies gemakkelijk te verwijderen. Na het verwijderen van het vlies de paprika’s
in twee snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees, in “macédoine” snijden» (blokjes van 1cm/1cm). De ui pellen, in halveren en in dunne
plakjes snijden, pel de teentjes knoflook en ontdoe deze van de kiem, de
teentjes tot “brunoise” snijden of maak gebruik van de knoflookpers.
Giet de olie in een wijde kookpan, voeg er de plakjes ui aan toe, laat
ze zachtjes sudderen tot ze glazig zijn zonder te kleuren. Voeg er de knoflook
en de suiker aan toe, dit alles op een zacht
vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng de macédoine en alle andere ingrediënten over in de kookpot.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het
vocht in te koken tot jamdikte,
dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en
laat afkoelen
Dien op met een in de oven gebakken kip.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire