mardi 14 octobre 2014

Confituur van blauwe vijgen met een paar steranijsjes

Wel laat op het seizoen maar toch nog vijgen gevonden   



Benodigdheden
1.100 kg vijgen
4 steranijsjes
700 g gries of kristalsuiker
250 cL water
sap van 1 citroen
2 g agar-agar( indien nodig)

Bereiding
De vijgen voorzichtig onder een straaltje fris water spoelen.
Ze ontdoen van de steeltjes, de vijgen in fijne plakjes versnijden, van heel grote vijgen de plakjes nog eens in twee of vier versnijden.
Breng de plakjes vijgen over naar de confituurkookpot, voeg er 250 cL water, sap van de citroen, suiker en de steranijsjes aan toe, meng alles voorzichtig.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Indien de vijgen veel sap bevatten en de confituur nog vloeibaar voeg de agar-agar aan toe en laat terug 1 min doorkoken.


In potten overbrengen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire