Wel laat op het seizoen maar toch nog vijgen gevonden
Benodigdheden
1.100 kg vijgen
4 steranijsjes
700 g gries of kristalsuiker
250 cL water
sap van 1 citroen
2 g agar-agar( indien nodig)
Bereiding
De vijgen voorzichtig onder een straaltje fris water spoelen.
Ze ontdoen van de steeltjes, de vijgen in fijne plakjes versnijden, van
heel grote vijgen de plakjes nog eens in twee of vier versnijden.
Breng de plakjes vijgen over naar de confituurkookpot, voeg er 250 cL
water, sap van de citroen, suiker en de steranijsjes aan toe, meng alles
voorzichtig.
Laat
al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Breng
gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig
roeren.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen. Indien de vijgen veel sap bevatten en de
confituur nog vloeibaar voeg de agar-agar aan toe en laat terug 1 min
doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire