Benodigdheden
1.150 kg rijpe tomaten of 1 kg vruchtvlees
5 teentjes knoflook
5 g verse gember geraspt
250 g bruine suiker
15 geplette zwarte peperbolletjes
3 g zout
10 cL balsamico azijn
Bereiding
“Monder”: zie “tips”. Eenmaal “mondé” na
het pellen van de tomaten deze vierendelen en ontpitten. De stukken tomaat in
plakken van 1 cm dikte snijden.
Pel de knoflook alsook de kiemen verwijderen,
daarna in “brunoise” zie “tips” snijden of gebruik maken van de knoflookpers.
Breng de plakjes tomaat over in de kookpan, voeg
er alle andere ingrediënten aan toe.
Op een zacht vuurtje laten sudderen dit om de
suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur om het vocht in
te koken tot jamdikte, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en
laat afkoelen
Heerlijk bij een rijstschotel, geroosterde vis, en
wit vlees.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire