Benodigdheden
650 g verse vijgen of 600 g vruchtvlees
420 g gedroogde vijgen of 400 g vruchtvlees
250 g gries of kristalsuiker
3 g zout
2 g kaneelpoeder
3 steranijsjes
3 teentjes knoflook
35 cL balsamico azijn
250 cL water
Bereiding
De gedroogde vijgen 5 min stomen.
Spoel de verse vijgen en droog ze af, ontdoe ze van het steeltje, ze
middendoor snijden, iedere helft in schijfjes van 0.5cm dikte versnijden, doe het zelfde met de
gestoomde vijgen.
Pel de teentjes knoflook en de kiemen verwijderen, dan in fijne brunoise snijden of door de knoflookpers duwen.
Giet het water en de suiker in een wijde kookpot, laat op een zacht vuurtje sudderen om de suiker op te lossen,
regelmatig roeren.
Voeg er de vijgen en de andere ingrediënten aan
toe, alles goed mengen.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het
vocht in te koken tot jamdikte,
dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en
laat afkoelen
Dien op met een pastei of gebakken eendenlever.
Of voeg een paar soeplepels toe aan een hazepeper (ragout)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire