vendredi 17 octobre 2014

Confituur van melk en vanille

,


Benodigdheden
2 liter volle melk
1 kg kristal of griessuiker
1 vanillepeul

Bereiding
Breng de melk over in een brede kookpan, voeg de suiker, de zaadjes van de vaillepeul en de geschraapte vanillepeul aan toe.
Zet op een klein vuur om de suiker op te lossen, breng daarna ongeveer 2H lichtjes aan de kook, regelmatig met een houten spatel roeren om het aankleven aan de bodem te vermijden. Als de melk lichtjes begint te dikken blijven roeren .
De confituur is klaar als deze de dikte heeft bereikt van een bechamelsaus en de kleur van een blonde caramel.
Doe de konfituur in potten, sluit deze af met een schroefdeksel, keer ze om het deksel naar beneden en laat afkoelen. 
Eenmaal afgekoeld op een droge en donkere plaats opbergen.  Une fos refroidi les retourner et ranger……..

Is lekker op geroosterde broodjes, als spreidsel op een genoisetaart of een vier vierde gebak, als vulling voor kleine taartjes van zanddeeg.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire