Benodigdheden
2 liter volle melk
1 kg kristal of griessuiker
1 vanillepeul
Bereiding
Breng de melk over in een brede kookpan, voeg de suiker, de zaadjes van de
vaillepeul en de geschraapte vanillepeul aan toe.
Zet op een klein vuur om de suiker op te lossen, breng daarna ongeveer 2H
lichtjes aan de kook, regelmatig met een houten spatel roeren om het aankleven
aan de bodem te vermijden. Als de melk lichtjes begint te dikken blijven roeren
.
De confituur is klaar als deze de dikte heeft bereikt van een bechamelsaus
en de kleur van een blonde caramel.
Doe de konfituur in potten, sluit deze af met een schroefdeksel, keer ze om
het deksel naar beneden en laat afkoelen.
Eenmaal afgekoeld op een droge en donkere plaats opbergen. Une fos refroidi les retourner et ranger……..
Is lekker op geroosterde
broodjes, als spreidsel op een genoisetaart of een vier vierde gebak, als
vulling voor kleine taartjes van zanddeeg.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire