jeudi 12 mars 2015

Confit van ananas, krenten en quatre épices



Benodigdheden 
1.300 Kg ananas of 1 Kg vruchtvlees
205 g witte ajuin of 200g ontdaan van de pel
30 g gries of kristalsuiker
5 g quatre épices
Sap van 1 citroen

Bereiding 
Pel de uien, met de keukenrobot in dunne plakjes versnijden, daarna in brunoise versnijden, (zie tips)
De plakjes ui 5 min stomen
Schil en rasp de gemberwortel
Breng de brunoise en de geraspte gember over in een inox kookpot (of een andere kookpot waarvan de binnenwand niet in koper is)  voeg de suiker en alle andere ingredienten  er aan toe, goed mengen.
Op een klein vuurtje de suiker laten oplossen, regelmatig roeren,
Verder zachtjes laten stoven tot de massa een dikte van een cofituur heeft bereikt.

Breng de confit over in potten, sluit af met een schroefdeksel, de potten omdraaien om af te koelen.


Lekker bij pastei van eend (foie gras) of wildpastei   

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire