Benodigdheden
1.300 Kg ananas of 1 Kg vruchtvlees
205 g witte ajuin of 200g ontdaan van
de pel
30 g gries of kristalsuiker
5 g quatre épices
Sap van 1 citroen
Bereiding
Pel de uien, met de keukenrobot in dunne plakjes versnijden, daarna in
brunoise versnijden, (zie tips)
De plakjes ui 5 min stomen
Schil en rasp de gemberwortel
Breng de brunoise en de geraspte gember over in een inox kookpot (of een
andere kookpot waarvan de binnenwand niet in koper is) voeg de suiker en alle andere
ingredienten er aan toe, goed mengen.
Op een klein vuurtje de suiker laten oplossen, regelmatig roeren,
Verder zachtjes
laten stoven tot de massa een dikte van een cofituur heeft bereikt.
Breng de confit over in potten, sluit af met een schroefdeksel, de potten
omdraaien om af te koelen.
Lekker bij pastei van eend (foie gras) of wildpastei
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire