Benodigdheden
1.400 kg mandarijntjes, of 1 kg (liter) sap
800 g Kristal of griessuiker
2 sappen van citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel de mandarijntjes en citroenen, droog ze af.
De citrusvruchten halveren, het sap er uit persen.
Het sap door een “chinois” fliteren (fijne zeef) voor een helder sap nog
eens door een neteldoek filteren.
Giet het sap in de confituurkookpot, voeg de suiker aan toe, zet op een
klein vuur om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat 4 min op een hoogvuur al roerend doorkoken,
Op het einde van de kooktijd afschuimen, de agar-agar er aan toe voegen, goed
mengen, nog 1 min goed laten doorkoken.
De gelei in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, omdraaien
en laten afkoelen.
Tip
De potten tijdens het afkoelen niet meer aanraken, dit om minder goede
stolling van de gelei te voorkomen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire