samedi 21 mars 2015

Gelei van mandarijntjes



Benodigdheden
1.400 kg mandarijntjes, of 1 kg (liter) sap
800 g Kristal of griessuiker
2 sappen van citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de mandarijntjes en citroenen, droog ze af.
De citrusvruchten halveren, het sap er uit persen.
Het sap door een “chinois” fliteren (fijne zeef) voor een helder sap nog eens door een neteldoek filteren.
Giet het sap in de confituurkookpot, voeg de suiker aan toe, zet op een klein vuur om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat 4 min op een hoogvuur al roerend doorkoken, 
Op het einde van de kooktijd afschuimen, de agar-agar er aan toe voegen, goed mengen, nog 1 min goed laten doorkoken.

De gelei in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, omdraaien en laten afkoelen.

Tip

De potten tijdens het afkoelen niet meer aanraken, dit om minder goede stolling van de gelei te voorkomen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire