Benodigdheden
1.10 kg sjalotjes of 1 kg netto
600 g gries of kristalsuiker
1 liter alcoolazijn
4 blaadjes laurier
7 kruidnagelen
4 g grof geplette zaadjes van koriander
4 g zwarte geplette peperbollen
10 g zout
Bereiding
Pel de sjalotjes, dan in twee of drie versnijden naar gelang de grote.
Pel de knoflookteentjes, in twee snijden en de kiem verwijderen, eventueel
volgens de grote iedere helft nog eens versnijden.
Giet de azijn in een kookpan, (geen koperen of aluminium kookpot) voeg er
suiker en de kruiden en specerijen aan toe.
Laat op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig
roeren.
Laat gedurende 5 min. goed doorkoken, laten afkoelen.
Rangschik de sjalotjes en knoflook in een pot, giet er de afgekoelde azijn
over, dek af met een bord eventueel met een gewicht bovenop daar de sjalotjes
en knoflook volldig bedekt moeten blijven met de azijn, sluit de pot. (daarvoor
kan een pot in kunststof in de zin van Tupperware met deksel worden
gebruikt, het voornaamste is dat de sjalotjes en knoflook volledig bedekt blijven)
Laat 14 dagen trekken op een koele donkere en droge plaats.
Schik de sjalotjes en knoflook in de daarvoor voorziene glazen potten, terug
volledig overgieten met de kruidenazijn, sluit af.
Rangschik de potten op een koele donkere en droge plaats
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire