Bendogidheden
1.300 kg broodsuikerananas of flesananas
750 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g d’agar-agar
Bereiding
Een rijpe “suikerbrood” ananas is donker bronsgroen, het vruchtvlees is
bijna wit en heel fijn van smaak.
De schil van de ananas verwijderen, het vruchtvlees vierendelen, bij deze
variëteit ananas mag het middengedeelte behouden worden daar het veel minder
houterig is dan andere variëteiten.
De parten ananas met de robot in plakjes versnijden, nadien in “brunoise”
Breng de brunoise over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap
van de citroen aan toe.
Op een klein vuurtje de suiker laten oplossen, regelmatig roeren.
Nadien gedurende 5 min. goed laten doorkoken, regelmatig roeren.
Afschuimen, de agar-agar aan toevoegen, goed mengen, nog 1 min. laten
doorkoken.
De confituur overbrengen in potten, dadelijk met een schroefdeksel
afsluiten en de potten omdraaien, deksel naar beneden om af te koelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire