Benodigdheden
800 g wortelen of 500 g van de schil ontdaan
500 g (5 dL) sap van sinaasappelen
50 g geraspte kokosnoot
10 g voorgekookte heel fijne zesten van sinaasappel (bio)
800 g kristal of griessuiker
5 g geraspte gemberwortel
4 g agar-agar
Bereiding
Was en schil de wortelen, met de keukenrobot tot schijfjes snijden en gaar
stomen. Mix de gestoomde wortels tot purée.
Was en schil de sinaasappelen, pers deze en vang het sap op, versnij 10 g
van de schil tot heel fijne zesten en kook ze gaar. (zie tips) Schil en rasp de
gemberwortel
Giet het sinaasappelsap in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe.
Laat op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig
roeren.
Voeg er de wortelpuree alsook alle andere ingredienten aan toe, meng alles
goed.
Laat 5 min. goed doorkoken, regelmatig roeren.
Schuim op het einde van de kooktijd goed af, voeg er de agar-agar aan toe,
meng heel goed, laat terug 1 min. goed doorkoken.
Breng de confituur over in potten, sluit dadelijk af met een schroefdeksel,
draai de potten om voor af te koelen.
Berg op in een donkere, koele en droge plaats.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire