Benodigdheden
6 zesten van onbehandelde mandarijntjes
1 L fruitalcohol van 45°
300 g griessuiker
Sap van 4 mandarijntjes
Bereiding
De onbehandelde mandarijtjes wassen, heeft u uitsluitend behandelde mandarijntjes
deze dan met warme witte azijn borstelen (zie tips)
De schil met een dunschiller verwijderen, dit om het wit gedeelte te
vermijden die een bittere smaak achterlaat.
De schil in fijne zesten snijden en
in een bokaal overbrengen. (weckpot)
Verwarm lichtjes het gefilterde sap van de mandarijntjes, neem van het vuur
voeg er de suiker aan toe , laat deze oplossen en afkoelen.
Voeg het gesuikerde sap toe aan de fruitalcohol en zesten. Sluit de bokaal
goed af.
Laat 3 weken op een koele plaats trekken, dagelijks de inhoud van de bokaal
omroeren.
Filteren, op flessen trekken, afsluiten en koel bewaren, dien heel fris op
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire