Benodigdheden
1.100 kg aarbeien
800 g gries of kristalsuiker
Het merg van een halve vanillepeul
5 kruidnagelen
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel vlug en voorzichtig de
aardbeien onder koud stromend water, laten uitlekken. De grootste aardbeien
halveren of vierendelen, daar ze tijdens de korte kooktijd zoveel mogelijk door
suiker moeten verzadigd zijn.
De aardbeien in de confituurkookpot
overbrengen, voeg er de suiker, vanillemerg met de geschraapte vanillepeul,
kruidnagelen en het citroensap aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen
om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 7 min
laten doorkoken.
Afschuimen, voeg er de
agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.
Breng de confituur in potten over, sluit
af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire