Benodigheden
600 g rabarber of 300 g sap
(uitsluitend de stengels van de rabarber gebruiken daar het blad giftig is)
400 g frambozen
800 g gries of kristalsuiker
1 sap van citroen
Bereiding
Best de frambozen
niet spoelen daar ze een deel van hun smaak zullen verliezen. Spoel de rabarberstelen
in fris water, droog ze af en in stukken van 2 cm lengte snijden.
Breng de rabarber
en frambozen over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en citroensap aan
toe.
Meng alles, laat al
roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10
min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan. Heeft de confituur
niet de gewenste dikte voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 1 min doorkoken.
In potten
overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire