mercredi 29 juillet 2015

Confituur van zwarte aalbessen uit m’n tuin, een snuifje kaneel en jamaikaanse pimentkorrels




Benodigdheden
1 kg zwarte aalbessen
800 g gries of kristalsuiker
2 g kaneelpoeder
4 g geplette jamaikaanse pimentkorrels
Sap van 1 citroen

Bereiding
Spoel vlug en voorzichtig de zwarte aalbessen onder koud stromend water, laten uitlekken.
De bessen in de confituurkookpot overbrengen, voeg er de suiker, citroensap en de specerijen aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren
Test de gewenste dikte van de confituur na 6 minuten koken.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.


Breng de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire