Dit recept bevat geen toevoegen van eiwitten: de klassieke recepten van sorbet bevatten altijd eiwitten, maar wat
doe je dan met het eigeel….of je maakt daarna een vanilleijs waarin eigeel aan te bevelen is
Benodigdheden sorbet
1 kg rijpe tomaten
5 g zout van Guérande
Snuifje piment van Espelette
20 g kristal of griessuiker
10 g groentebouillon in poedervorm
(réformwinkel) of volgens uw smaak een beetje meer
Benodigdheden coulis
Een grote greep baslicum
1 dL olijfolie
Sap van citroen
Bereiding sorbet
De tomaten wassen en afdrogen. Het steeltje verwijderen, de tomaten
vierendelen.
Breng de versneden tomaten over in
de blender en pureren. de puree door een
“chinois” (puntzeef) halen om pitten en velletjes te verwijderen. Vooraleer de tomaten te mixen kan men deze “monder” (zie
tips) en de pitten verwijderen.
Breng een kwart van de puree over in een kleine kookpot,
voeg er alle andere benodigdheden aan toe,, zet op een klein vuurtje zonder aan
de kook te brengen, dit om het zout en de groentebouillon op te lossen. Laat afkoelen, meng alles goed met de overblijvende puree.
Schep de puree over in de ijsmachine, breng de sorbet over
in een vrisbestendig bakje.
Bereiding coulis
Spoel de baslicum met
fris water, gebruik uitsluitend de blaadjes, dep deze zo goed mogelijk droog.
Breng de blaadjes over in de blender, voeg er een snuifje
zout, peper alsook de olijfolie en een paar druppels sap van een citroen aan
toe, mix tot een coulis.
Schik een lepel toamtensorbet op een bordje, breng er en
scheutje coulis rond, eventueel ook een compote van rode en gele paprika,
versier met een paar blaadjes baslicum, kan als hapje of als voorgerecht
opgediend worden.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire