mercredi 4 novembre 2015

Confituur van de Williams(Bartlet) peer



Benodigdheden
1.300 kg rijpe Williams peren of 1 Kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
50 g gekonfijte gember
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Werkwijze
Was de peren vierendelen en schillen, verwijder kroontjes en klokhuizen. .
Elke geschilde peer in azijnwater onderdompelen, dit om het vruchtvlees niet te verkleuren. De kwarten peer in “brunoise” versnijden (heel kleine blokjes), ieder versneden kwart peer met citroensap besprenkelen.
Ook de gekonfijte gember in brunoise versnijden.
Breng de brunoise (peer) over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, meng alles voorzichtig.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Gedurende 5 min op een hoog vuur aan de kook houden, regelmatig roeren, voeg er de brunoise van gember aan toe, meng alles, laat verder nog 4 min goed doorkoken, de brunoise van peer moet doorschijnend zijn.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, laat terug 1 min doorkoken.


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire