Benodigdheden
1.300 kg rijpe Williams peren of 1 Kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
50 g gekonfijte gember
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Werkwijze
Was de peren vierendelen en schillen, verwijder
kroontjes en klokhuizen. .
Elke
geschilde peer in azijnwater onderdompelen, dit om het vruchtvlees niet te
verkleuren. De kwarten peer in “brunoise” versnijden (heel kleine blokjes), ieder
versneden kwart peer met citroensap besprenkelen.
Ook
de gekonfijte gember in brunoise versnijden.
Breng de brunoise (peer) over in de
confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, meng alles voorzichtig.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen
om de suiker op te lossen.
Gedurende 5 min op een hoog vuur aan
de kook houden, regelmatig roeren, voeg er de brunoise van gember aan toe, meng
alles, laat verder nog 4 min goed doorkoken, de brunoise van peer moet
doorschijnend zijn.
Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, laat
terug 1 min doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire