Benodigdheden
1 potimarron (pompoensoort ) van 2 kg
2 teentjes knoflook
15 g geraspte verse gember
1.5 L water
2 dL kokosmelk
5 g geplette zaadjes van Koriander
3 soepleples olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Spoel de pompoen in fris water. In
verschillende parten snijden en ontpitten.
Als u de schil niet wil verwerken
schil de parten pompoen pas na deze te hebben gestoomd of in water gekookt.
Pel de teentjes knoflook, de kiem
verwijderen.
De korianderzaadjes grof malen en
lichjes droog roosteren in een pan .
Raspt de geschilde gemberwortel.
Doe de olijfolie in de kookpot, voeg
er de knoflook, gegroosterde korianderzaden en geraspte gember aan toe, Laat
lichtjes stoven zonder de knoflook te kleuren.
Voeg er de parten pompoen en het
water aan toe, zet op een hevig vuur tot alles kookt, op een zacht vuur de pompoen laten gaar worden.
Alles mixen, voeg er de kokosmelk
aan toe, eventueel aanlengen met kokend water, afsmaken met zout en peper.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire