mercredi 4 novembre 2015

Soepje van potimarron met kokosnootmelk (± 6 pers.)



Benodigdheden
1 potimarron (pompoensoort )  van 2 kg
2 teentjes knoflook
15 g geraspte verse gember
1.5 L water
2 dL kokosmelk
5 g geplette zaadjes van Koriander
3 soepleples olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Spoel de pompoen in fris water. In verschillende parten snijden en ontpitten.
Als u de schil niet wil verwerken schil de parten pompoen pas na deze te hebben gestoomd of in water gekookt.
Pel de teentjes knoflook, de kiem verwijderen.
De korianderzaadjes grof malen en lichjes  droog roosteren in een pan  .
Raspt de geschilde gemberwortel.
Doe de olijfolie in de kookpot, voeg er de knoflook, gegroosterde korianderzaden en geraspte gember aan toe, Laat lichtjes stoven zonder de knoflook te kleuren.
Voeg er de parten pompoen en het water aan toe, zet op een hevig vuur tot alles kookt, op een zacht vuur  de pompoen laten gaar worden.

Alles mixen, voeg er de kokosmelk aan toe, eventueel aanlengen met kokend water,  afsmaken met zout en peper.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire