dimanche 13 juillet 2014

Compote van witte perzik met paarse basilicum




Benodigdheden
1,300 kg perzikken, of 1 kg vruchtvlees
25 g Kristal of griessuiker
15 blaadjes paarse basilicum
10 cL water
Sap van een ½ citroen
Enkele blaadjes paarse basilicum

Bereiding
“Emonder” de perzikken (zie tips) 
De vruchten in twee snijden, de stenen verwijderen en tenslotte in plakjes versnijden.
Spoel de basilicum vlug en voorzichtig met fris water, laten uitlekken.
Breng het water, sap van de citroen en de suiker over in een kleine kookpot. Zet op een klein vuur om de suiker op te lossen.
Voeg er de de plakjes perzik en grof versnipperde basilicum aan toe, roer alles regelmatig en voorzichtig om,
Neem na 2 min sudderen bij  middel van een schuimspaan de plakjes  perzik uit de siroop, breng ze over in een diepe kom of in afzonderlijke diepe schaaltjes .
Zeef de siroop om de baslicum te verwijderen, laat de siroop tot de helft inkoken, verdeel dan over de compote, laat volledig afkoelen. 


Vooraleer op te dienen versier de vruchtencompote met een paar verse paarse blaadjes basilicum  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire