Benodigdheden
1,300 kg perzikken, of 1 kg vruchtvlees
25 g Kristal of griessuiker
15 blaadjes paarse basilicum
10 cL water
Sap van een ½ citroen
Enkele blaadjes paarse basilicum
Bereiding
“Emonder” de perzikken (zie tips)
De vruchten in twee snijden, de stenen verwijderen en tenslotte in plakjes
versnijden.
Spoel de basilicum vlug en voorzichtig met fris water, laten uitlekken.
Breng het water, sap van de citroen en de suiker over in een kleine
kookpot. Zet op een klein vuur om de suiker op te lossen.
Voeg er de de plakjes perzik en grof versnipperde basilicum aan toe, roer
alles regelmatig en voorzichtig om,
Neem na 2 min sudderen bij middel
van een schuimspaan de plakjes perzik uit
de siroop, breng ze over in een diepe kom of in afzonderlijke diepe schaaltjes
.
Zeef de siroop om de baslicum te verwijderen, laat de siroop tot de helft
inkoken, verdeel dan over de compote, laat volledig afkoelen.
Vooraleer op te dienen versier de vruchtencompote met een paar verse paarse
blaadjes basilicum
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire