dimanche 27 juillet 2014

Confituur van zwarte kersen en een handvol bosaardbeien



Benodigdheden
1 kg zwarte kersen, of 700 g ontpit
300 g bosaardbeien
800 g Kristal of griessuiker
sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de kersen onder koud stromend water, laten uitlekken. De steeltjes verwijderen en ontpitten. De bosaardbeien niet spoelen.
De kersen in de confituurkookpot overbrengen, voeg er de suiker en sap van de citroen aan toe voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 6 min laten doorkoken. Er de bosaardbeien aan toevoegen, voorzichtig mengen, nog 3 min laten doorkoken. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.


Breng de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire