Benodigdheden
1 kg zwarte kersen, of 700 g ontpit
300 g bosaardbeien
800 g Kristal of griessuiker
sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel de kersen onder koud stromend water, laten
uitlekken. De steeltjes verwijderen en ontpitten. De bosaardbeien niet spoelen.
De kersen in de confituurkookpot overbrengen,
voeg er de suiker en sap van de citroen aan toe voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker
op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 6 min laten
doorkoken. Er de bosaardbeien aan toevoegen, voorzichtig mengen, nog 3 min
laten doorkoken. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de
agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.
Breng de confituur in potten over, sluit af met
een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire