Benodigheden
1,500 kg watermeloen of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
2.5 cL rozenwater voor voeding
Sap van 2 citroenen
5 g agar-agar
Bereiding
Spoel de watermeloen in
fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af. Schil en snijdt in verschillende
stukken en ontpit de watermeloen. Mix ¾
van de stukken tot puree, de overige stukken met de robot in fijne schijfjes
snijden, nadien in heel kleine gelijke stukjes. Breng alles over in de
confituurkookpot, voeg er de citroensappen, suiker en vanillezaadjes aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te
lossen.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er het rozenwater aan toe, breng terug aan
de kook. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min doorkoken.
In potten overbrengen...
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire