Benodigdheden
70 g zwarte kersen, of 600 g ontpit
250 g witte perzik of 200 g vruchtvlees
200 g frambozen
800 g Kristal of griessuiker
sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel de kersen onder koud stromend water, laten
uitlekken. De steeltjes verwijderen en ontpitten.
Vermijden van de framozen te wassen, of juist
vlug onder een straaltje koud water.
Monder de perziken (‘zie tips) de steen
verwijderen en in blokjes versnijden.
De kersen in de confituurkookpot overbrengen,
voeg er de suiker en sap van de citroen aan toe voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker
op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 4 min laten
doorkoken. Er de frambozen en blokjes perzik aan toevoegen, voorzichtig mengen,
nog 6 min laten doorkoken.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig
afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min.
doorkoken.
Breng de confituur in potten over, sluit af met
een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire