dimanche 13 juillet 2014

St.Jans notenwijn



Benodigdheden
6 groene noten (okkernoten)
1 L rode wijn met “body”
10 cL fruitalcohol van minstens 35°
300 g kristal of griessuiker
1 bio sinaasappel
1 kaneelpijp
5 kruidnagelen

Bereiding
Oogst de noten rond de periode van St. Jan, in sommige streken ietsje vroeger of later.  Spoel ze om en in stukjes snijden. De sinaasappel onder stromend fris water borstelen, afdrogen en in fijne schijfjes snijden.
Warm 0,5 L wijn lichtjes op, neem van het vuur,  doe er de suiker bij , laat de suiker volledig oplossen.
Eenmaal de gesuikerde wijn volledig afgekoeld er de overblijvende  wijn aan toe voegen, de versneden noten in een bokaal leggen, de specerijen en de sinaapappelschijfjes er aan toevoegen, de wijn er over gieten, alles goed mengen.

De bokaal goed afsluiten, op een droge en donkere plaats  5 weken laten trekken.
Filteren, de fruitalcohol aan toevoegen, goed mengen, op flessen trekken, goed afsluiten en terug op een koele donkere plaats zetten.


Fris opdienen.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire