jeudi 10 juillet 2014

Confituur van aardbeien uit de tuin met bosaardbeitjes



Ingrediënten
600 g aardbeien of 1 kg zonder steeltjes en kroontjes
410 g bosaardbeitjes of 400 g zonder steeltjes en kroontjes
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel vlug en voorzichtig de aardbeien onder koud stromend water, laten uitlekken, ontdoe ze van stengels en kroontjes. De grootste aardbeien halveren of vierendelen, daar ze tijdens de korte kooktijd zoveel mogelijk door suiker moeten verzadigd zijn. Ontdoe de bosaardbeitjes van stengel en kroontjes, doch zeker niet spoelen.
De aardbeien in de confituurkookpot overbrengen, voeg er de suiker en het citroensap aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 5 min laten doorkoken. De bosaardbeitjes er aan toevoegen en voorzichtig onder de aardbeien vermengen. Nog 2 min goed laten doorkoken.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.


Breng de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire