Ingrediënten
600 g aardbeien of 1 kg zonder steeltjes en
kroontjes
410 g bosaardbeitjes of 400 g zonder steeltjes
en kroontjes
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel vlug en voorzichtig de aardbeien onder
koud stromend water, laten uitlekken, ontdoe ze van stengels en kroontjes. De
grootste aardbeien halveren of vierendelen, daar ze tijdens de korte kooktijd
zoveel mogelijk door suiker moeten verzadigd zijn. Ontdoe de bosaardbeitjes van
stengel en kroontjes, doch zeker niet spoelen.
De aardbeien in de confituurkookpot overbrengen,
voeg er de suiker en het citroensap aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker
op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 5 min laten
doorkoken. De bosaardbeitjes er aan toevoegen en voorzichtig onder de aardbeien
vermengen. Nog 2 min goed laten doorkoken.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig
afschuimen Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min.
doorkoken.
Breng de confituur in potten over, sluit af met
een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire