Benodigdheden
1.300 kg zwarte kersen, of 1. kg ontpitte kersen
25 g Kristal/griessuiker
Zaadjes van een ¼ vanillepeul
5 kruidnagelen
10 cL water
Sap van een ½ citroen
Enkele blaadjes van groene munt
Bereiding
Spoel de kersen onder koud stromend water, laten uitlekken. De steeltjes verwijderen en ontpitten
Breng het water, suiker en het sap van de citroen over in een kleine kookpot. Zet op een klein vuur om de suiker op te lossen.
Voeg er de ontpitte kersen aan toe, roer ze regelmatig en voorzichtig om,
Neem na 5 min sudderen bij middel van een schuimspaan de kersen uit de siroop, breng ze over in een diepe kom of in afzonderlijke diepe schaaltjes .
Laat de siroop tot de helft inkoken, verdeel deze dan over de compote, laat volledig afkoelen.
Vooraleer op te dienen versier de vruchtencompote met een paar verse muntblaadjes
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire