Benodigdheden
1.500 kg gele perziken of 1 kg vruchtvlees
Sap van 2 sinasappels
100 g ui
30 g geraspte gember
200 g gries of kristalsuiker
3 g geplette Jamaikaanse piment korrels
15 geplette zwarte peperbolletjes
2 kaneelstokken
2 g zout
5 cL druivenpitolie
10 cL honingazijn
Bereiding
“Monder” (zie tips). De perziken. Deze in
twee snijden, ontpitten en de helften in fijne plakjes snijden.
De gember schillen en raspen.
Pel de ui en in brunoise snijden ( kleine
stukjes) breng de ui over in een pan met de olie, laat aanzweten op een klein
vuurtje, eenmaal glazig de kristal of griessuiker suiker aan toevoegen, laat
deze glazig worden, voeg er alle andere ingrediënten aan toe, alles goed
mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker
op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur om het vocht in
te koken tot jamdikte, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en
laat afkoelen
lekker bij een rijstschotel en wit vlees.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire