Benodigdheden
1.100 kg zwarte aalbessen of 1 kg bessen ontdaan van hun steeltjes
800 g kristal of griessuiker
1 g (afgestreken mokkalepel) spekulooskruiden
2.5 dL water
Sap van 1 citroen
Bereiding
Spoel de trossen zwarte aalbessen onder stromend fris water, ontdoe de
bessen van hun steeltjes
Giet het water in de konfituurkookpot, voeg er de bessen aan toe, laat op
een klein vuur de bessen barsten, voeg er dan de suiker, sap van de citroen en
de speculooskruiden aan toe, alles goed mengen, verder op het kleine vuur laten
om de suiker op te lossen.
Daarna op een hoog vuur 4 min. laten doorkoken, regelmatig roeren.
Zorgvuldig afschuimen en de dikte nazien.
Doe de konfituur in potten, sluit deze af met een schroefdeksel, keer ze om
het deksel naar beneden en laat afkoelen.
Eenmaal afgekoeld op een droge en donkere plaats opbergen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire