vendredi 15 août 2014

Marmelade van witte aalbessen en siroop van vlierbloesem



Benodigdheden
1.200 kg witte aalbessen of 1 kg puree
700 g Kristal of griessuiker
10 cL siroop van vlierbloesem (zie recept)
sap van 1 citroen

Bereiding:
Spoel de bessen onder stromend  fris water, laat ze uitdruipen en ondoe ze van de steeltjes.
Breng de bessen over in de kookpot doe er 2.5 dl water bij,zet op een lag pitje voor  de bessen te barsten. 
Pureer de gebarsten bessen  met behulp van een groentemolen (passevite) gebruik een fijne zeef om de pitjes van de vrucht te scheiden., doe er ook het sap bij.
Breng de puree over in de confituurkookpot,  voeg er het sap van de citroen en de suiker aan toe. Breng  aan de kook op een middelmatig vuur om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een hoger vuur  3 min. aan de kook, voeg er de vlierbloesemsiroop aan toe, meng goed door elkaar, laat nog 2 min goed doorkoken.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen,   de dikte van de marmalade nazien.


Doe de marmelade in potten, schroef er het deksel op, laat de potten afkoelen met het deksel naar beneden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire