Benodigdheden
1.200 kg witte aalbessen of 1 kg puree
700 g Kristal of griessuiker
10 cL siroop van vlierbloesem (zie recept)
sap van 1 citroen
Bereiding:
Spoel de bessen onder stromend fris
water, laat ze uitdruipen en ondoe ze van de steeltjes.
Breng de bessen over in de kookpot doe er 2.5 dl water bij,zet op een lag
pitje voor de bessen te barsten.
Pureer de gebarsten bessen met
behulp van een groentemolen (passevite) gebruik een fijne zeef om de pitjes van
de vrucht te scheiden., doe er ook het sap bij.
Breng de puree over in de
confituurkookpot, voeg er het sap van de
citroen en de suiker aan toe. Breng
aan de kook op een middelmatig vuur om de suiker op te lossen,
regelmatig roeren.
Breng op een hoger vuur 3 min. aan
de kook, voeg er de vlierbloesemsiroop aan toe, meng goed door elkaar, laat nog
2 min goed doorkoken.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen, de dikte van de marmalade nazien.
Doe de marmelade in potten, schroef er het deksel op, laat de potten
afkoelen met het deksel naar beneden.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire