Benodigdheden
1.50 kg watermeloen of 1
kg vruchtvlees
1 dL sap van rode
aalbessen
800 g gries of kristalsuiker
1 takje verse groene munt
Sap van 1 citroen
Bereiding
Spoel de watermeloen onder een straal fris water, droog ze af en deze in
verschillende parten versnijden, schillen en ontpitten.
De parten in 1 cm dunne plakjes versnijden. Pureer (mixer) 1/3 van de parten
tot purée, de andere 2/3 in fijne plakjes versnijden van 1 cm dik.
Breng de plakjes en puree over in de konfituurkookpot, voeg er de suiker,
sap van de citroen en rode aalbessen aan toe, meng alles voorzichtig door elkaar
.
Breng aan de kook op een middelmatig vuur om de suiker op te lossen,
regelmatig roeren.
Breng op een hoger vuur 7 min. aan de kook, voeg er het munttakje aan
toe, laat nog 2 min goed doorkoken, de munt verwijderen.
Schuim zorvuldig af, voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen, laat nog 1
min. dookoken .
De konfituur in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel,
omdraaien en laten afkoelen met het deksel naar beneden.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire