lundi 4 août 2014

Marmelade van aardbeien, banaan, specerijen en groene munt



Benodigdheden 
1.100 kg aardbeien of 1 kg vruchtvlees
1 banaan
800 g kristal of griessuiker
Geplette zaadjes van 3 kardemomzaaddoosjes
4 kruidnagelen
De helft van een kleine kaneelpijp
De zaadjes van en halve vanillepeul
5 versipperde blaadjes van groene munt
Sap van 1 citroen
2 g agar-agar

Bereiding
Speol de aardbeien vlug onder fris stromend water.
Ondoe de aardbeien van hun kroontje en de banaan van de schil, de banaan in grote stukken versnijden.
De aardbeien en de banaan samen tot  puree mixen. Breng de puree over in de konfituurkookpot, voeg er de suiker, sap van de citroen en de specerijen aan toe, alles goed mengen.  
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken. Voeg de versnipperde munt aan toe, nog 1 min laten doorkoken.
Afschuimen, voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.

Breng de marmelade in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire