Benodigdheden
1.100 kg aardbeien of 1
kg vruchtvlees
1 banaan
800 g kristal of griessuiker
Geplette zaadjes van 3 kardemomzaaddoosjes
4 kruidnagelen
De helft van een kleine kaneelpijp
De zaadjes van en halve
vanillepeul
5 versipperde blaadjes van groene munt
Sap van 1 citroen
2 g agar-agar
Bereiding
Speol de aardbeien vlug onder fris stromend water.
Ondoe de aardbeien van hun kroontje en de banaan van de schil, de banaan
in grote stukken versnijden.
De aardbeien en de banaan samen tot
puree mixen. Breng de puree over in de konfituurkookpot, voeg er de
suiker, sap van de citroen en de specerijen aan toe, alles goed mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker
op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 7 min laten
doorkoken. Voeg de versnipperde munt aan toe, nog 1 min laten doorkoken.
Afschuimen, voeg er de agar-agar aan toe, goed
mengen en laat nog 1 min. doorkoken.
Breng de marmelade in potten over, sluit af met
een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire