Benodigdheden
700 g frambozen
400 g mango of 300 g vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
De frambozen niet spoelen, of vlug onder
een straaltje fris water.
De mango schillen en ontpitten, het vruchtvlees in “brunoises” (zie tips) versnijden.
Breng de vruchten over
in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap van de citroen aan toe.
Meng alles voorzichtig,
laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen, voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 1
min doorkoken.
De confituur in potten
overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien (deksel naar
beneden) en laten afkoelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire