Benodigdheden
Een groot boeket van
ijzerkruid
1 L zuivere alcohol minstens
90°
700 g Kristal
of griessuiker
1 L water
Een bokaal met
deksel van 1.500 L inhoud
Bereiding
Het boeket vlug
onder een straaltje water spoelen en
laten uitlekken.
De steeltjes
ontdoen van de blaadjes, deze in de bokaal schikken , de alcohol aan toevoegen, de blaadjes moeten zich volledig onder de
alcohol bevinden.
De bokaal goed
afsluiten, deze op en frisse donkere plaats zetten, iedere dag de inhoud
omroeren.
Na een week zijn
de blaadjes hun groene kleur verloren en
broos geworden .
De blaadjes
,de groen geworden alcohol filteren om
eventuele verpulverde blaadjes en onrijnheden te verwijderen.
Doe 1 liter water
in een kookpan, voeg er de suiker aan
toe, zet op een klein vuur om de suiker op te losen, juist even laten doorkoken.
Neem de kookpan
van het vuur, Laat de siroop volledig afkoelen.
Voeg de siroop toe
aan de groen gekleurde alcohol, goed mengen.
Breng over in
propere flessen.
Berg op in de
koelkast of vriezer.
1 maand laten
rusten vooraleer in te schenken, blijft jaren goed.
Heel fris inschenken.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire