lundi 25 août 2014

Likeur van ijzerkruid



Benodigdheden
Een groot boeket van ijzerkruid
1 L zuivere alcohol minstens 90°
700 g Kristal of griessuiker
1 L water
Een bokaal met deksel van 1.500 L inhoud

Bereiding
Het boeket vlug onder een straaltje water spoelen  en laten uitlekken.
De steeltjes ontdoen van de blaadjes, deze in de bokaal schikken , de alcohol  aan toevoegen,  de blaadjes moeten zich volledig onder de alcohol bevinden.
De bokaal goed afsluiten, deze op en frisse donkere plaats zetten, iedere dag de inhoud omroeren.
Na een week zijn de blaadjes hun groene kleur verloren  en broos geworden .
De blaadjes ,de  groen geworden alcohol filteren om eventuele verpulverde blaadjes en onrijnheden te verwijderen.
Doe 1 liter water in een  kookpan, voeg er de suiker aan toe, zet op een klein vuur om de suiker op te losen,  juist even laten doorkoken.
Neem de kookpan van het vuur, Laat de siroop volledig afkoelen.
Voeg de siroop toe aan de groen gekleurde alcohol, goed mengen.
Breng over in propere flessen.

Berg op in de koelkast of vriezer.
1 maand laten rusten vooraleer in te schenken, blijft jaren goed.

Heel fris inschenken. 


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire