vendredi 15 août 2014

Compote van mirabellen met gember

 

Ingredienten
1 kg mirabellen of 900 g  vruchtvlees
15 g kristal of griessuiker
10 g verse gember
Een paar druppels sap van een citroen

Bereiding
Spoel de mirabellen en laat deze uitdruipen.
Schil de gemberwortel,  in brunoise versnijden (kleine blokjes van 2 tot 3 mm)
Giet een weinig water in een  kookpan, voeg  er de mirabellen en alle andere  ingredienten  aan toe, meng alles voorzichtig.
Zet op een klein vuurtje om de suiker op te lossen, laat verder gedurende 2 min lichtjes pruttelen, regelmatig de mirabellen omroeren.
 Als op het einde van de kooktijd te veel sap is kan u er eventueel  2 g agar-agar aan toevoegen,  terug  nog  1 minuut  eventjes laten doorkoken. 
De compote overbrengen in een  aangepaste kom, of in meerdere  kommetjes, laten afkoelen.
U kan de compote overbrengen in een kom met deksel en een 3-tal dagen in de koelkast bewaren.


Deze compote kan men opdienen :  natuur, met vanilleijs, of met een coulis van meloen.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire