Ingredienten
1 kg mirabellen of 900 g vruchtvlees
15 g kristal of griessuiker
10 g verse gember
Een paar druppels sap van een citroen
Bereiding
Spoel de mirabellen en laat deze uitdruipen.
Schil de gemberwortel, in brunoise
versnijden (kleine blokjes van 2 tot 3 mm)
Giet een weinig water in een
kookpan, voeg er de mirabellen en
alle andere ingredienten aan toe, meng alles voorzichtig.
Zet op een klein vuurtje om de suiker op te lossen, laat verder gedurende 2
min lichtjes pruttelen, regelmatig de mirabellen omroeren.
Als op het einde van de kooktijd te
veel sap is kan u er eventueel 2 g
agar-agar aan toevoegen, terug nog 1
minuut eventjes laten doorkoken.
De compote overbrengen in een
aangepaste kom, of in meerdere kommetjes, laten afkoelen.
U kan de compote overbrengen in een kom met deksel en een 3-tal dagen in de
koelkast bewaren.
Deze compote kan men opdienen :
natuur, met vanilleijs, of met een coulis van meloen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire