1 kg. Blauwe pruimen of 800 g vruchtvlees
200 g ontpitte gedroogde pruimen
200 g ontpitte gedroogde pruimen
600 g. gries of kristalsuiker.
200 g palmsuiker
2,5 dL water.
sap van 1 citroen
Bereiding
Spoel voorzichtig de blauwe pruimen
in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af. Verwijder het steeltje,
ontpit de pruimen, en snijdt ze in twee, houdt ze ter zijde.
Doe 2,50 dL in een kleine kookpan,
zet op een hoog vuur, als het water kookt het vuur verminderen, de gedroogde
pruimen in vier snijden, aan het water toevoegen en 4 min laten sudderen. De
pruimen moeten gans onder water blijven, eventueel kokend water aan toevoegen.
De gezwollen pruimen zonder kookvocht tot een brei mixen.
Verpulver de palmsuiker in het
kookvocht, breng terug zachtjes aan de kook om de palmsuiker op te lossen,
regelmatig roeren. Breng 6 min aan de kook zodat het vocht tot de helft is
verdampt.
Breng de vruchten over in de
confituurkookpot. Voeg er de suiker, brei van de gedroogde pruimen en het sap
van de citroen aan toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje
sudderen om de suiker op te lossen.
Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire