1.200 kg rode uien of 1 kg gepelde ajuin
500 g gries of kristal suiker
15 g geraspte gember
2 g (1 mespunt) kaneelpoeder
2 g (1 mespunt) fijn gestampte Jamaaicaanse
peper
500 g (5 dL) rode wijn
Bereiding
De uien pellen, de gember schillen. Snij de
uien met de robot in zeer fijne schijfjes en rasp de gember.
Stoom de uien gedurende 10 min, eenmaal de
uien gestoomd deze overbrengen in een inox kookpot en niet in een koperen pot.
Voeg er alle andere ingrediënten aan toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje
sudderen om de suiker op te lossen. Breng. op een hoog vuur aan de kook,
regelmatig roeren, de wijn volledig laten verdampen.
In potten overbrengen
Heel lekker bij
eendenleverpastei “foie de canard” of pastei van wild of boerepastei
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire