900 g groene onrijpe tomaten of 800 g
vruchtenvlees
300 g ananas (avion) of 200g
vruchtvlees
800 g gries- of kristalsuiker.
fijngestampte zaadjes van 4 groene
kardemomdoosjes
1 citroengras
Sap van 1 citroen
3 gr. agar-agar.
Bereiding
Spoel voorzichtig de tomaten.
Verwijder het steeltje, de tomaten in dunne plakjes versnijden, kook ze 5
min. in een afgedekte pan met een bodem water, regelmatig roeren (of ze stomen).
Breng de schijfjes tomaat en het
kookvocht over in de passe-vite, dit verschillende malen om te eindigen met de
fijnste zeef om pitten en velletjes tegen te houden.
De ananas schillen en oogjes verwijderen, het vruchtvlees in stukjes versnijden, met de keukenrobot pureren.
De ananas schillen en oogjes verwijderen, het vruchtvlees in stukjes versnijden, met de keukenrobot pureren.
Breng de puree van de tomaten en
ananas over in de confituurkookpot, voeg de suiker, citroensap en de kardemom aan
toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op
te lossen. Breng gedurende 6 min. op een hoog vuur aan de
kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kook zorgvuldig
afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, 2 min.
terug laten doorkoken.
In potten overbrengen...
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire