mercredi 9 octobre 2013

Confituur van groene tomaten, ananas en groene kardemom


Benodigdheden
900 g groene onrijpe tomaten of 800 g vruchtenvlees
300 g ananas (avion) of 200g vruchtvlees
800 g gries- of kristalsuiker.
fijngestampte zaadjes van 4 groene kardemomdoosjes
1 citroengras
Sap van 1 citroen
3 gr. agar-agar.

Bereiding
Spoel voorzichtig de tomaten. Verwijder het steeltje, de tomaten in dunne plakjes versnijden, kook  ze  5 min. in een afgedekte pan met een bodem water, regelmatig roeren (of ze stomen).
Breng de schijfjes tomaat en het kookvocht over in de passe-vite, dit verschillende malen om te eindigen met de fijnste zeef om pitten en velletjes tegen te houden.
De ananas schillen en oogjes verwijderen, het vruchtvlees in stukjes versnijden, met de keukenrobot pureren.
Breng de puree van de tomaten en ananas over in de confituurkookpot, voeg de suiker, citroensap en de kardemom aan toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Breng gedurende 6 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kook zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, 2 min. terug laten doorkoken.

In potten overbrengen...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire