Confituur van mirabellen en sap van rabarber
1 kg mirabellen of 700 g vruchtvlees
600 g rabarber of 300 g sap
800 g gries of kristalsuiker
1 sap van citroen
2 g agar-agar
Bereiding
Spoel voorzichtig de mirabellen in
fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af. Verwijder het steeltje, en
ontpit de mirabellen, Spoel de rabarber in fris water en snijdt in stukken.
Breng die over in de sapcentrifuge, vang het sap op
Breng de mirabellen over in de
confituurkookpot , voeg er de suiker, rabarber en citroensap aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een
klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan. Als de confituur niet de
gewenste dikte heeft voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 2 min doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire