dimanche 20 octobre 2013

Inleggen van melkzwam « Lactarius deliciosus et lactarus deterrimus » Oranjegroene of smakelijke melkzwam.

Lactarus deterrimus
Benodigdheden
Zwammen
4 g Zout (afgestreken koffielepel)
4 g grof gemalen zwarte peper (afgestreken koffielepel)
6 laurierblaadjes
Alcolazijn: 1,5 L/kg
Olijfolie: 2 L/kg

Bereiding
Borstel de zwammen, spoelen vermijden (pluk kleine zwammen) in grote stukken versnijden.
Kook de azijn in een grote wijde inox pan.
Breng de zwammen in kleine hoeveelheden over in de kokende azijn, als de azijn terug kookt met een schuimspaan de zwammen er uit nemen. Laten uitlekken.
Als de zwammen zijn afgekoeld ze onderdompelen in een wijde kom gevuld met de olijfolie en kruiden.
Rangschik ze in brandschone glazen potten, verdeel de laurierblaadjes en de kruidenolie in de potten,  let er wel op dat alle zwammen goed ondergedompeld zijn.

Sluit de bokalen goed af, bewaar ze op een donkere en droge plaats, niet in de koelkast, (de olie stijft door de koude op)


Drie weken laten rusten vooraleer te eten.
Bij gebruik er altijd op letten dat de zwammen bedekt blijven met olie, er eventueel gewoon olijfolie aan toevoegen
Kan onder een aardappelslaatje vermengd worden, opdienen met een afgekoeld gebakken of gestoomd wit vlees of met een boerenpastei

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire