Lactarus deterrimus |
Benodigdheden
Zwammen
4 g Zout (afgestreken koffielepel)
4 g grof gemalen zwarte peper
(afgestreken koffielepel)
6 laurierblaadjes
Alcolazijn: 1,5
L/kg
Olijfolie: 2 L/kg
Bereiding
Borstel de zwammen, spoelen vermijden
(pluk kleine zwammen) in grote stukken versnijden.
Kook de azijn in een grote wijde inox
pan.
Breng de zwammen in kleine hoeveelheden
over in de kokende azijn, als de azijn terug kookt met een schuimspaan de
zwammen er uit nemen. Laten uitlekken.
Als de zwammen zijn afgekoeld ze
onderdompelen in een wijde kom gevuld met de olijfolie en kruiden.
Rangschik ze in brandschone glazen
potten, verdeel de laurierblaadjes en de kruidenolie in de potten, let er wel op dat alle zwammen goed
ondergedompeld zijn.
Sluit de bokalen goed af, bewaar ze op
een donkere en droge plaats, niet in de koelkast, (de olie stijft door de koude
op)
Drie weken laten rusten vooraleer te
eten.
Bij gebruik er altijd op letten dat de
zwammen bedekt blijven met olie, er eventueel gewoon olijfolie aan toevoegen
Kan onder een
aardappelslaatje vermengd worden, opdienen met een afgekoeld gebakken of
gestoomd wit vlees of met een boerenpastei
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire