Benodigdheden
1,300 kg Witte perziken of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Een handvol gedroogde hibiscusbloemen (wordt gebruikt
voor thee)
50 cL water
2 steranijsjes
7 kruidnagelen
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Breng het water op kookpunt, laat de hibiscus 15 min
trekken, filteren en de bloempjes weggooien.
“Monder” dompel de perziken 10 s in
sudderend water, nadien in koud water om ze te laten schrikken. Ontdoe de
perziken van hun “vel” en ze ontpitten. Snij ze in “brunoises” (kleine
blokjes); breng deze over in de confituurkookpot, voeg er de suiker, het sap
van de citroen, en het treksel van de hibiscus er aan toe. Meng alles
voorzichtig, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te
lossen. Voeg er de specerijen aan toe. Breng gedurende 8
min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min
doorkoken.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire