Benodigdheden
1.200 kg witte uien of 1 kg gepelde ajuin
500 g gries of kristal suiker
250 g gedroogde abrikozen
De zaadjes van een 1/2vanillepeul
15 g geraspte gember
500 g ( 5 dL) witte droge wijn
Bereiding
De uien pellen, de gember schillen. Snij de
uien met de robot in zeer fijne schijfjes en rasp de gember.
Snijdt de abrikozen in kleine stukjes, ter
zijde houden.
Stoom de uien gedurende 10 min. Eenmaal de
uien gestoomd deze overbrengen in een inox kookpot en niet in een koperen pot.
Voeg er alle andere ingrediënten aan toe. Meng alles,
laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Breng.
op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren, de wijn volledig laten
verdampen.
In potten overbrengen
Heel lekker bij
ganzenleverpastei “foie d’oie” of pastei van gevogelte of patrijs
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire