Myrrhis odorata |
Benodigdheden
1.200 kg. Venkelknollen of 1kg bruikbare venkel
200 gr (2 dL) water
800 g gries of kristalsuiker
10 g fijngestampte zaadjes van roomse kervel (jonge
groene zaadjes)
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel de venkelknollen in fris water.
Laat ze uitdruipen of droog ze af
Verwijder de twijgjes,behoud juist de
knollen, vierendeel ze en snijd het harde gedeelte er uit, snijdt ze in kleine
blokjes, stoom ze tot ze zacht zijn. Giet 2 dL water in de confituurkookpot,
voeg er de gestoomde venkel, suiker, citroensap en de fijngestampte roomse
kervelzaadjes aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een
klein vuurtje sudderen om de suiker te smelten.
Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min.
doorkoken.
In potten overbrengen,
Kan je de zaadjes van roomse kervel vervangen door kervel? Welke hoeveelheid?
RépondreSupprimerDankjewel